:המכללה האקדמית ספיר מציגה

אורחי הפסטיבל

הרוטיון חצ'אטריאן
תוכנית קולנוע ארמני

יליד 1955, בכיר הבמאים הפועלים בקולנוע הארמני כיום. חצ'אטריאן הינו דוקומנטריסט חד עין שניחן ברגישות יוצאת דופן לפסקול. בלי להזדקק לשום התרפקות נוסטלגית מיותרת, סרטיו באים לשתף אותנו באהבתו הגדולה ליופי ולמסתורין הגלומים במולדתו. מצפייה חוזרת בסרטיו הייחודיים ניתן לומר כי הם מהווים דיוקן קולקטיבי מדויק המשרטט את פניה וערכיה של החברה הארמנית בת זמננו באופן לירי המכיל לא מעט תמונות קשות מחייה של האומה. חצ'אטריאן הוא מייסדו ומנהלו של פסטיבל הקולנוע הבינלאומי בירוואן.

גיל אלקבץ
אורח כבוד של תוכנית האנימציה

נולד בישראל ב-1957 בקיבוץ משאבי שדה, ולמד בבצלאל במחלקה לעיצוב גראפי. אלקבץ חי ופועל כיום בגרמניה והוא אחד האנימטורים העצמאיים המוערכים בעולם. הוא מציג בפסטיבלים בינלאומיים לאנימציה, עובד עם תעשיית הקולנוע והטלויזיה, ועבודותיו זוכות בפרסים רבים. הקים את Sweet Home Studio, חברת ההפקה העצמאית לאנימציה, ודרכה יוצר כיום את רוב סרטיו. משמש כפרופסור באקדמיה היוקרתית לקולנוע וטלוויזיה ע"ש קונארד וולף בפוטסדם (HFF).

חביאר פקאר קומי
שופט בתחרות קולנוע תיעודי-ניסיוני לסרטי ביכורים

נולד ב-1969 ובילה את מרבית שנותיו בבלגיה. עמד בראש P’tit Ciné, חברה להפקה והפצת קולנוע דוקומנטרי בבלגיה. לימד במספר אוניברסיטאות מכובדות בבלגיה ובצרפת. פרסם שורה של ראיונות עם במאי קולנוע חשובים כמו קלייר סימון, ז'אן לואי קומולי ואחרים. ב-2008 זכה בפרס ה- Prix Coq על תרומתו להפצת קולנוע דוקומנטרי בארצו. החל מ-2009 הוא מנהל את פסטיבל הקולנוע החשוב Cinéma du Réel בפריס.

ארמן מנוקיאן

נולד ב-1959 בארמניה. בוגר בית הספר הממלכתי ללימודי רפואה בירוואן, עם התמחות בגניקולוגיה. שימש בתפקידי מפתח בשירות הבריאות הממלכתי של ארמניה. החל מ-2003 עשה הסבה מקצועית לתחום הקולנוע והפך למפיץ בינלאומי של סרטים ארמניים.

ברילנטה מנדוזה
תוכנית קולנוע פיליפיני

במאי קולנוע פיליפיני, נולד ב–1960 בסן פרננדו. סרט הביכורים שלו, "מסהיסטה" MASAHISTA, זכה בפרס הראשון בפסטיבל לוקרנו ב–2005 ומשך אליו את תשומת לב המבקרים. סרטיו הבאים זכו אף הם בפרסים רבים ומקמו אותו כאחד היוצרים המקוריים והנועזים בקולנוע העולמי. מנדוזה עשה היסטוריה כאשר סרטו "סרביס" SERBIS היה לסרט הפיליפיני הראשון שמתקבל לתחרות הרשמית בפסטיבל קאן מאז 1984. עבור סרטו השביעי "קינאטאי" הוענק לו פרס הבימוי בפסטיבל קאן 2009.

מרטין שטייר
אורח כבוד של תוכנית הפס-קול

אחד ממעצבי הפסקול המובילים בעולם. מבין הסרטים בהם היה שותף בשנים האחרונות אפשר לציין את "המלך האחרון של סקוטלנד" (2006) ו-"תחנה אחרונה" (2009). משמש כפרופסור באקדמיה היוקרתית לקולנוע וטלוויזיה ע"ש קונארד וולף בפוטסדם (HFF).

ז'רום ברון
שופט בתחרות סרטי הבוגרים

נולד ב-1970 בנאנט, צרפת. למד קולנוע במספר אוניברסיטאות בצרפת ביניהם סן-דניס והסורבון. לימד היסטוריה של הקולנוע ואסתטיקה באוניברסיטת פואטייה ובאוניברסיטת נאנט. ממקימי פרויקט "הסינמטוגרף", מרכז קולנועי בנאנט שידוע בקולנוע המקורי והתובעני שהוא מקרין. החל מ-2004 אחראי על התוכנית ועל הבחירה הרשמית בפסטיבל שלוש היבשות בנאנט.

וולפגנג טומלר

נולד ב-1947 בטרגווין, אוסטריה. למד קולנוע בברלין ושימש במשך השנים כתסריטאי, דוקומנטריסט ומפיק. ב-1987 החל לבסס את מעמדו כמפיק בינלאומי חשוב. שימש בין השנים 2006-2009 כפרופסור אורח באקדמיה היוקרתית לקולנוע וטלוויזיה ע"ש קונארד וולף בפוטסדם (HFF).

נטליה אלמדה
תוכנית קולנוע מאמריקה הלטינית

שופטת בתחרות קולנוע תיעודי-ניסיוני לסרטי ביכורים

במאית קולנוע מקסיקנית החיה ופועלת במקסיקו ובארה"ב, בעלת תואר שני בצילום מבית הספר הגבוהה לאמנות ברוד איילנד. סרטה הראשון, "לכל מים יש זיכרון מושלם" היה סרט ניסיוני קצר שזכה להכרה בינלאומית. מאז ביימה אלמדה את "אל הצד האחר" ו–"הגנרל", סרטים תיעודיים שזכו בפרסים בינלאומיים ומיקמו אותה כאחת הבמאיות הדוקומנטריות המבטיחות באמריקה הלטינית. זוכת פרס הבימוי התיעודי בפסטיבל סאנדנס 2009.

קריסטין ניומן
אורחת כבוד של תוכנית הטלוויזיה

בוגרת ביה"ס לקולנוע בנורת'ווסטרן יוניברסיטי, עובדת מזה 13 שנים במגוון תפקידים בתעשיית הטלוויזיה בהוליווד, בין השאר כתסריטאית, תסריטאית בכירה ומפיקה בכירה בתוכניות פריים טיים בארה"ב בינהן: "מופע שנות ה-"70, "כולם אוהבים את ריימונד" ו"איך פגשתי את אמא". פיתחה תוכן עבור וורנר ברוס ופוקס  המאה ה20-, ואף פיתחה ומכרה קומדיות מקוריות לרשתות השידור האמריקאיות ABC ו-CBS.

גבריאלה בנדל
שופטת בתחרות סרטי הבוגרים

נולדה בגרמניה ב-1958. למדה בפקולטה למדעי המדינה באוניברסיטת ברלין. ב-1992 סיימה תואר באמנות ותקשורת בעיר זארבריקן. עבדה במשך שנים בטלוויזיה הגרמנית וליוותה פרויקטים רבים. החל מ-1999 החלה לעבוד בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי "מקס אופולס" בזארבריקן וב-2007 מונתה למנהלת הפסטיבל.