:המכללה האקדמית ספיר מציגה

חבר השופטים - תחרות קולנוע תיעודי-ניסיוני לסרטי ביכורים

רן טל
יו"ר חבר השופטים

יוצר קולנוע עצמאי המתגורר בתל אביב, בוגר המחלקה לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. סרטיו עוסקים במציאות הישראלית מבעד לפרספקטיבה חברתית והיסטורית. יצירותיו הקולנועיות זכו בפרסים רבים בארץ ובעולם ומסרטיו הבולטים אפשר לציין את "מלכה לב אדום" (1996), "דרך בן צבי 67" (1998), "בית חלומותיי" (2005). סרטו האחרון, "ילדי השמש" (2007), זכה בפרס הראשון לסרט תיעודי בפסטיבל הקולנוע בירושלים.

חביאר פקאר קומי

נולד ב-1969 ובילה את מרבית שנותיו בבלגיה. עמד בראש P’tit Ciné, חברה להפקה והפצת קולנוע דוקומנטרי בבלגיה. לימד במספר אוניברסיטאות מכובדות בבלגיה ובצרפת. פרסם שורה של ראיונות עם במאי קולנוע חשובים כמו קלייר סימון, ז'אן לואי קומולי ואחרים. ב-2008 זכה בפרס ה- Prix Coq על תרומתו להפצת קולנוע דוקומנטרי בארצו. החל מ-2009 הוא מנהל את פסטיבל הקולנוע החשוב Cinéma du Réel בפריס.

נטליה אלמדה

במאית קולנוע מקסיקנית החיה ופועלת במקסיקו ובארה"ב, בעלת תואר שני בצילום מבית הספר הגבוהה לאמנות ברוד איילנד. סרטה הראשון, "לכל מים יש זיכרון מושלם" היה סרט ניסיוני קצר שזכה להכרה בינלאומית. מאז ביימה אלמדה את "אל הצד האחר" ו–"הגנרל", סרטים תיעודיים שזכו בפרסים בינלאומיים ומיקמו אותה כאחת הבמאיות הדוקומנטריות המבטיחות באמריקה הלטינית. זוכת פרס הבימוי התיעודי בפסטיבל סאנדנס 2009.